Ethische Code

Ik werk volgens de Ethische Code voor counselors en coaches.

Deze code heeft veel regels, maar de basis komt neer op de volgende 6 principes. 

1) Verantwoordelijkheid

Tijdens het counselen moet de counselor al het mogelijke doen om de veiligheid van zijn cliënt te garanderen. Counseling is een vorm van hulpverlenen. Uitbuiting, in wat voor vorm dan ook, is nooit toegestaan. Ongeacht de setting of het counselingstarief; de counselor moet altijd werken volgens de hoogste ethische standaard.

2) Anti-discriminatieregels

De counselor moet zich bewust zijn van zijn eventuele vooroordelen en stereotype opvattingen. De counselor moet ervoor zorgen dat hij een anti-discriminerende houding en gedrag heeft.

3) Vertrouwelijkheid

De counselor moet op het hoogste niveau vertrouwelijkheid bieden, omdat hij de privacy van zijn cliënten respecteert. Hierdoor bouwt de counselor de vertrouwensband op die noodzakelijk is voor het counselen.

4) Contracten

De counselor moet de condities en voorwaarden -waaronder hij counseling aanbiedt- vooraf aan zijn cliënt duidelijk maken. Bij tussentijdse verandering hiervan, moet de counselor vooraf met de cliënt overeenstemming bereiken.

5) Grenzen

Tijdens en rond de counselingsrelatie moet de counselor duidelijke grenzen stellen en in acht nemen. Hij moet altijd rekening houden met de effecten van overlappende, dubbele en/of al bestaande relaties.

6) Competentie

De counselor moet al het mogelijke doen om de kwaliteit van zijn werk te controleren, zijn eigen competenties te verbeteren en om steeds binnen de grenzen van zijn competenties te werken. De counselor moet regelmatig gebruikmaken van geschikte supervisie en/of intervisie.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

18.04 | 11:30

Interessant deze materie! Prettige opbouw en heel duidelijk uitgelegd. Superfijn dat Els alle omschrijvingen heeft opgestuurd om thuis nog eens rustig te lezen.

...
07.10 | 14:07

Goed gesprek gehad tijdens de wandeling, ik heb er veel aan gehad.

...
19.10 | 16:14
Ethische Code heeft ontvangen 1
05.06 | 11:43
Home heeft ontvangen 2
Je vindt deze pagina leuk